ماندانا امیدی | آموزش زبان به کودکان پیش دبستانی
ماندانا امیدی هستم، دارای مدرک کارشناسی تدریس زبان انگلیسی، سابقه 9 سال فعالیت در آموزش زبان انگلیسی به کودکان و همچنین 11 سال سابقه تدریس خصوصی زبان انگلیسی در مقاطع مختلف تحصیلی در کارنامه ام دارم.
در حال حاضر نسبت به دهه های گذشته علاقمندی و اهمیت به یادگیری زبان انگلیسی به ویژه در کودکان بسیار بیشتر شده است، بسیاری از والدین ترجیح می دهند که کودکانشان یادگیری زبان انگلیسی را قبل از مدرسه آغاز کرده باشند، به همین دلیل تقاضا برای آموزش زبان به کودکان پیش دبستانی و پایین تر بسیار بیشتر از گذشته است.
نکته مهمی که در مورد آموزش زبان انگلیسی به کودکان باید در نظر داشت این است که آموزش به کودکان زیر سن دبستان باید کاملا غیر رسمی باشد، بیشتر روانشناسان معتقدند که آموزش رسمی زبان انگلیسی به کودکان قبل از شروع سن دبستان باعث ایجاد اختلال یادگیری زبان مادری می شود.
بنابراین توصیه من به والدین عزیز این است که در صورتی که اجباری به یادگیری زبان دوم برای کودک وجود ندارد، مراحل آموزش را با صبوری و در وقت صحیح پیش ببرند. تنها در این صورت است که کودک علاقمندی و انگیزه برای ادامه یادگیری زبان را خواهد داشت.
در حال حاضر در اکثر مهدکودک ها و مراکز پیش دبستانی کودکان را با زبان انگلیسی آشنا می کنند، به این ترتیب می توان گفت بهترین شیوه تنها آشنایی کودک با زبان جدید است. به طوری که آموزش به صورت بازی، تماشای انیمیشن و نقاشی و آشنایی با الفبا و اعداد انگلیسی آغاز می شود.
کودکان در سنین آموزش معمولا با درک بصری مفاهیم بهتر مباحث جدید را می آموزند، بنابراین، استفاده از فلش کارت های تصویری، کتاب های آموزشی حاوی تصاویر و نقاشی های آموزشی می تواند برای آموزش زبان انگلیسی به کودکان بسیار کاربردی باشد.
پژوهش ها نشان می دهد که کودکان در کلاس های جمعی راندمان آموزشی بالاتری دارند، بنابراین اگر قصد دارید که آموزش انگلیسی برای فرزندان خود را آغاز کنید، بهتر است از شیوه های آموزش گروهی بهره مند شوید، رقابت سالم و حس بازی با دوستان در میان کودکان سبب می شود که آموزش برای آنها جنبه تفریحی داشته و لذتبخش تر باشد، در هر صورت باید بگویم آموزش به آن شکلی که در ذهن ما بزرگسالان وجود دارد برای کودکان به ویژه در سن پیش دبستانی و پایین تر کمی کسل کننده و خسته کننده است، به همین دلیل در صورت وجود فشار برای یادگیری به شکل رسمی ممکن است کودک انگیزه یادگیری زبان انگلیسی را از دست داده و از یادگیری دلزده شود.